PAV

Tijdens het schooljaar 2015-2016 hebben de leerkrachten binnen het netwerk PAV de clusters organisatiebekwaamheid en natuurwetenschappen uitgediept. Via activerende werkvormen (teach what you preach) lieten de begeleiders de leerkrachten PAV materiaal en expertise uitwisselen rond binnenklasdifferentiatie en evaluatie. De peilingstoetsen hebben ons immers geleerd dat informatieverwerving goed geïntegreerd is in de les maar dat informatieverwerking nog uitgebreid kan worden. Daarnaast is versterking van taal- en rekenvaardigheden een noodzaak om de basisgeletterdheid van onze jongeren te verhogen en hen genoeg weerbaar te maken in de huidige maatschappij. De PAV-leerkracht speelt hierin een cruciale rol door de aanbreng van lesinhouden in een authentieke context.

Zin om deel uit te maken van dit netwerk? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

PAV netwerkdagen ICT

OVSG en POV organiseren dit schooljaar opnieuw twee netwerkdagen voor leerkrachten PAV en ASV. De focus van het netwerk ligt op ICT-integratie en innovatie. Tijdens de twee netwerkdagen worden onder meer bruikbare en laagdrempelige ICT-tools aangereikt in functie van innovatieve klaspraktijk en leerplanrealisatie. Er wordt ook gewerkt aan een visie op 'ICT en leren' en een laatste belangrijke focus is het delen van expertise onder de collega's.

De twee netwerkdagen zijn gepland op: 

  • vrijdag 23/2/2018 9u30 -15u30 inclusief lunch. Deze sessie gaat door in het Future Classroom Lab te Brussel;
  • dinsdag 24/4/2018 9u30 -15u30 inclusief lunch. Deze sessie zal doorgaan in één van de deelnemende scholen (nog te bepalen). 

Inschrijven voor het gratis PAV netwerk ICT-integratie kan tot 23/12/2017.